Uitgeverij HANS
Eelco Gelling Gitaargod van de Lage Landen.
Er zijn nog een tiental boeken leverbaar.
Er komt geen tweede druk.
Wil je nog een exemplaar zie onder de cover.
CB heeft het boek niet meer op voorraad.
 Bij de uitgever kun je middels het contact bestellen. Wij rekenen 1,95 vergoeding voor de verzending. Wij mailen dan een verzoek om 21,90 over te schrijven op rekening:

NL 31 INGB 0002169255 t.n.v. Edink, Zoeterwoude.

Na betaling verzenden wij het boek.

Let wel op: mail uw adres!

 

Boekhandels of andere verkooppunten kunnen met de gebruikelijke korting bij de uitgever

bestellen. Minimale afname 3 exemplaren.

Mail: uitgeverijhans@gmail.com 

 

 

 

Eelco Gelling Gitaargod van de Lage Landen is uit. Telt 160 bladzijden en is deels in kleur.

Alle nummers op single, elpee en cd  waarop Eelco Gelling te beluisteren is, zijn opgenomen in het boek. Zowel van de bands waarvan Eelco bandlid was, als nummers waarop hij als sessiemuzikant te beluisteren is. Tevens een overzicht van de nummers die Eelco samen met Harry Muskee gecomponeerd heeft en die gecoverd werden door bands in binnen- en buitenland. Ook wordt een groot aantal hoezen van zijn platen in kleur afgedrukt.

Het voorwoord is geschreven door Jaap van Eik, bassist bij Cuby + Blizzards.

Het boek beschrijft de periode dat Eelco deel uitmaakte van Cuby + Blizzards aan de hand van bronnenonderzoek. Ook de band Red White ’n Blue en de heroprichting van Cuby + Blizzards en de Muskee Gang komen aan bod met interviews met Frank Nuyens  (Q65,  Freelance Band) en andere betrokkenen.

Eelco Gelling nam deel aan sessies van Golden Earring en is te beluisteren op Radar Love. Hij werkte mee aan solo-projecten van George Kooymans en Rinus Gerritsen en was uiteindelijk ruim 2 jaar bandlid. Voor dit hoofdstuk is Rinus Gerritsen geïnterviewd.

Na Golden Earring startte Eelco Gelling de bands Blues Connection en Eelco Gelling Band. Jan Melle Kleisma en Arjen Rijsdijk werden voor dit hoofdstuk geïnterviewd.

Eelco Gelling werkte samen met Boudewijn de Groot en de band The Tower. Boudewijn de Groot heeft voor dit hoofdstuk een aantal vragen beantwoord.

In zijn muzikale carrière werkte Eelco Gelling onder meer samen met Jazzpolitie, Flavium en Bertus Borgers. Bertus Borgers en Herman Grimme (Jazzpolitie) schreven zelf een bijdrage voor het boek.

Ook Jan Akkerman, Erwin Java, Aad van Pijlen en natuurlijk Eelco Gelling zelf zijn met interviews terug te vinden in het boek.

De Gibson Les Paul waarop Eelco Gelling speelt komt aan de orde met een bijdrage van Theo Nijssen en Ted Oberg.

Het boek Eelco Gelling Gitaargod van de Lage Landen is geschreven door Hans Edink, fan van het eerste uur, die ruim 2 jaar aan dit project gewerkt heeft.

 

Eelco Gelling Gitaargod van de Lage Landen.

Uitgeverij HANS.

ISBN 978 90 827464 02

Prijs: 19,95